Op woensdag 26 januari is er de jaarlijkse Open Dag op basisschool Bernadette. Tussen 9 en 12 uur zijn alle belangstellenden welkom die zich oriënteren op een school voor hun kind.

U wordt in kleine groepjes rondgeleid door de school. De rondleidingen worden verzorgd door ouders van onze school zodat u het verhaal van onze school door de bril van ouders gepresenteerd krijgt.

 

Het motto van basisschool Bernadette is ‘SAMEN LEREN GROEIEN’. In deze drie kernwaarden zit alles opgesloten waar we voor staan.

 

SAMEN: Het leven en het leren samen leren te delen en hiervan genieten. We leren samen door het inzetten van coöperatieve werkvormen.

LEREN: We leren niet alleen door kennis te vergaren maar ook in hoe we met elkaar en met de maatschappij willen omgaan. We leren ook hoe we het beste tot leren kunnen komen. Chauffeur zijn van je eigen leerproces is daarbij een belangrijke vaardigheid.

GROEIEN: Groeien is iets anders dan de hoogst mogelijke cijfers halen. Natuurlijk vinden we resultaat belangrijk maar we helpen kinderen vooral te groeien in het ontwikkelen van vaardigheden. Elk kind kan groei blijven doormaken op zijn/haar eigen niveau. Zowel op cognitief gebied als op sociaal emotioneel gebied.

 

Bent u benieuwd of u dat terug ziet op onze school? Kom dan naar onze Open Dag op woensdag 26 januari 2022.