25-08-2020

In de afgelopen jaren ben ik naast mijn werk op de Bernadette bezig geweest met een studie Master Educational Needs. Binnen deze studie heb ik mij verdiept in de afstudeerrichting 'gedrag'. Inmiddels heb ik mijn eindscriptie (Praktijk Gericht Onderzoek) met een 8 afgerond. In juni heb ik mijn eindprofilering met hetzelfde resultaat afgesloten. Dat betekent dat ik geslaagd ben en ik de titel 'Gedragsspecialist' mag dragen. 

Per 1 augustus 2020 ben ik binnen onze school aangesteld als gespecialiseerd leerkracht op het domein gedrag. Dit betekent dat ik naast mijn werk als groepsleerkracht ook coördinerende taken op mij zal nemen betreffende pedagogiek, gedragsvraagstukken en sociaal emotioneel leren. Het afgelopen schooljaar heb ik mijn Praktijk Gericht Onderzoek over sociaal emotioneel leren op papier gezet. Daaraan hebben velen van u een bijdrage geleverd d.m.v. het invullen van een enquête tijdens rapportagemiddagen. Uit het onderzoek zijn 8 aanbevelingen voor de school voortgekomen. Met deze aanbevelingen ga ik samen met het team aan de slag.

We hebben destijds beloofd om de onderzoeksresultaten met u te delen. Wellicht bent u nieuwsgierig naar wat er nu precies onderzocht is en wat de uitkomsten van het onderzoek zijn. Daarom deel ik de uitwerking van het onderzoek (onderzoeksverslag + bijlagen) graag met u.

​Alvast bedankt voor uw aandacht. In dit komende schooljaar hou ik u graag op de hoogte van de ontwikkelingen die wij naar aanleiding van mijn onderzoek op het gebied van pedagogiek en sociaal emotioneel leren doormaken.

Ellis Oomen