02-07-2020

In de slotweek voor de zomervakantie hebben we een leuk en actief programma waarmee we dit bijzondere jaar op een positieve en feestelijke manier willen afsluiten. Toch zit er in dit slotweekprogramma ook een onderdeel met een serieus en educatief randje, waarbij we het onderwerp Corona niet kunnen én willen vermijden. Op maandag 6 juli  is er een spelletjescircuit waar we aan gekoppeld hebben dat we de leerlingen daar sponsorgeld voor in laten zamelen. De ingezamelde sponsorinkomsten komen volledig ten goede aan de Stichting Ahlus Suffah, onze ‘geadopteerde’ zusterschool in Gambia.

Waarom is dit juist nu belangrijk?

Onze school doneert al vele jaren inkomsten van de sponsorloop aan dit goede doel. De Stichting Ahlus Suffah heeft als doelstelling om de onderwijsvoorzieningen en het onderwijs van de school te verbeteren. Hiervoor is geld nodig maar men zamelt ook bruikbare goederen in die verscheept en geïnstalleerd worden binnen de schoolomgeving. Zo hebben we dit jaar 36 afgeschreven notebooks van Skipov naar onze zusterschool kunnen sturen. Jaarlijks gaat er een vertegenwoordiging van de stichting gedurende een maand naar Gambia om er voor te zorgen dat het geld en de goederen op een goede manier ingezet kunnen worden in de school. Dit doet men geheel op eigen kosten. Helaas moest deze werkreis dit jaar abrupt afgebroken worden als gevolg van het opkomende Corona gevaar en de plaatselijke maatregelen die genomen werden. Hierdoor is er dit jaar niet bereikt wat men wilde. Hoewel het virus in Gambia veel minder slachtoffers heeft gemaakt dan in ons land, zijn de gevolgen toch ingrijpend (lees hier de laatste nieuwsbrief). Zo is de school al vanaf maart dicht en zal deze ook niet opengaan voor het nieuwe schooljaar, dat in september begint. 

Daarom doen we een beroep op u voor een éénmalige sponsorbijdrage die ingezameld wordt tijdens het spelletjescircuit. Met de kinderen zullen we de komende weken stilstaan bij onze zusterschool en waarom we juist nu de helpende hand moeten toesteken. We bespreken aan de hand van een digitale presentatie hoe de situatie in Gambia is. Daarbij zullen we ook de gevolgen van het Corona-virus bespreken en bewustwording kweken voor hetgeen leeftijdsgenootjes in Gambia doormaken in deze crisis. Een serieus thema dat we afwisselen met de luchtigheid en sportiviteit van een spelletjes circuit. Op deze wijze sluiten we ons jaar op een mooie, zinvolle manier af.