30-08-2019

Op 4 oktober is het altijd dierendag, maar het is ook de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi. Franciscus had iets bijzonders met dieren. Hij noemde hen zijn broeders en zusters. Hij verwondert zich over de grootsheid en de schoonheid van alles om hem heen. Hij ziet dat dieren een eigen plek hebben in de schepping, en op hun eigen 'beestachtige' wijze prachtig en wonderlijk zijn. Elk schepsel telt! Hij spreekt met vogels, sluit een 'deal' met een grote gevaarlijke wolf, en gunt een worm zijn huis in een lekkere appel. 

Met de fotowedstrijd 'Beestachtig mooi' hoopt de Franciscusparochie, in samenwerking met Fotoclub Veghel, iets van die levenshouding van Sint Franciscus in foto's vast te leggen. Foto's die laten zien hoe mooi en lief, groots en indrukwekkend, of klein en teer de dieren om ons heen zijn. 

Hoe kun je meedoen? Stuur 2 mooie foto's op van dier of van dieren die je bijzonder, mooi, een beetje eng of gewoon heel lief vindt. Natuurlijk heb je ze wel zelf gemaakt! Stuur je foto's met het deelname formulier naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je kunt je foto('s) insturen tot maandag 16 september! Klik hier voor de flyer